Om Locusta – Dog Training

 

Jag som äger och driver Locusta – Dog Training heter Linda Höglund.

Jag har för närvarande två egna hundar Gizmo (Rhodesian Ridgeback) och Yoda(Belgisk Vallhund – Malinois), som jag ständigt arbetar och utvecklas med.


Utbildningar:

Diplomerad Hundpsykolog och Diplomathunds utbildning hos Hundens Hus för Cilla Danielsson och Lotta Nilsdotter.

Hundinstruktör (valp, vardag, lydnad kl 1/apell, aktivering, barn med hund, ledarskap, personspår, sök), Problemhundsutredare och Hunddagisföreståndare hos Hundstyrkan.

Nose Work- och Treat & Train-instruktör för Marie Fogelquist(nosework & T&T) och Mats Hedlund(nosework) på ACT(Advanced Canine Technology)/Dala Hundservice.


Kurser inkluderat i min utbildning:

Etologi med Tobias Gustavsson

Tellington T-touch (en typ av bindvävsmasage) för Riekje Van Zanten

Hundars fysiologi med Fysioterapeften Jessica Peltz
Beteendestörningar hos hund pga kroppsliga sjukdomar med Veterinär C-G Siwertsson – Växsjö djursjukhus

Anatomi med Ortoped Mats Lindberg

Första Hjälpen med Helena Calmén

Massagens fördelar och muskelskador med sjukgymnast Anna Skog Vennberg

Läsa Hund – hundars språk med Cilla Danielsson - Hundens Hus

Rasspecial med Cilla Danielsson - Hundens Hus

 

 

Andra kurser och workshops:

Sertifierad NoseWork instruktör genom SNWK

Läger och helgkurser i Nose Work för grundagren Ron Guant samt huvuddomaren Adam Hubinette

Specialsök/sök och spår: HundCampus

Eva Bodfält: On/Off; Lek och sammarbete(Kontaktkontraktet).

Kenth Svartbergh: Sammarbetskurs/bra relationer

 

Föreläsningar:

Lars Fält, Fredrik Steen, Cesar Millan, Anders Hallgren, Eva Bodfält mfl.

NoseWork; Adam Hubinette, Lotta Bauer, Marie Fogelquist, Simon Prins, Siw Ruden mfl

 

Filosofi:

Jag jobbar med possitiva metoder och tycker att man ska bygga träningen med hunden på positivförstärkning, vilket innebär att man belönar de beteenden som man vill ha, det ger trygga, harmoniska och välmående hundar.

 

Jag tycker också att hundar bör ha regler och man ska kunna ställa krav på sina hundar i vardagen, då kan man inte alltid stå och vänta på rätt beteende utan ibland måste man se till att hunden lystnar ändå. Men hundar måste få vara glada, busiga och ta egna iniativ utan att få skäll och tillsägelser hela tiden.

 

Hunden kommunicerar med sin omgivning på det enda sätt som den kan, på hundens naturliga sätt, oavsett om vi förstår den eller inte. Det är vår uppgift att lära oss förstå hundens språk och kunna visa den så att den förstår vad vi vill. Hunden är inte som en människa, den tänker inte som en människa och den har absolut inte samma behov som en människa.
Det är inte konstigt om hundar blir stressade och osäkra när de inte kan göra sig förstådda eller förstå sin ägare. Därför arbetar jag med att lära hundägare/förare hur de ska kunna läsa och förstå sin hund, dennes behov samt hur föraren ska nå fram till sin hund och motivera den på bästa sätt.

 

Att träna hund handlar om att förstärka och belöna rätt beteenden – Du får vad du belönar!
Hunden gör aldrig fel, den gör vad vi lär den att göra, samt använder de beteenden som är naturliga för den. Hunden gör det som den får vinning av. Det är lätt att förstärka beteenden vi inte vill ha om vi inte noga tänker oss för. Tex kan det som för dig är en tillsägelse kan vara en vinning för hunden – den får uppmärksamhet – då har vi själva skapat ett problem...eller snarare ett beteende vi inte vill ha.

 

En hund kräver mycket mer arbete än att promenera runt kvarteret och att lära sig vardagskommandon. Den behöver jobba både fysiskt och psykiskt oavsett vilken ras och individ du har. Ju mer du lär din hund desto lättare blir det att lära den nya saker. Ni får upp ett bättre samarbete och bättre förståelse för varandra – så ge din hund en uppgift; aktivera, lek och jobba med din hund! Det ska vara roligt och inspirerande att vara hundägare!

 

 

På kurs hos oss:

Här försöker vi fånga rätt beteenden med en positiv förstärkning. Vad som förstärker just din hunds beteenden får vi titta närmare på; godis,(vilken typ av godis), lek, leksaker, verbalt beröm eller beröring, det är olika på olika individer. Vi kan också visa hundarna när det blir fel genom att plocka bort det hunden vill ha ex. godis el leksak, men det är viktigt att lägga träningen på rätt nivå så att hundarna får lyckas!

 

Vi har väldig kul tillsammans med våra hundar och lär oss och dem massor med nya roliga saker.

Hoppas att vi ses på nästa kurs!!