Valpkurs

 

För valpar upp till 6 månader.
Det är NU du har chansen att bygga upp en stabil grund. Få en positiv och trygg start tillsammans med din valp.

Kursen innehåller grundläggande teoretisk kunskap om valpens utveckling, hundmöten, beteende, inlärning, hundens språk, motivation, stress mm.
Praktiska övningar i hantering, inlärning, kontakt, följsamhet/koppelgående, hälsa fint, inkallning, lek, samt sitt och ligg.

 

Meningen är att valpen ska lära sig att samarbeta med sin ägare och ägaren med sin nya valp. Valparna ska koncentrera sig på sin ägare och inte på de andra valparna. Valparna ska alltså inte leka eller hälsa på varandra sinsemellan, vilket många tror att en valpkurs går ut på - här är det lite tvärt om valpen ska lära sig att ignorera de andra hundarna så vi använder varandra som störning istället-

 

Om det är valpar som behöver en lekkamrat kan vi efter kurstillfället titta om vi hittar någon i ungefär samma storlek och intresse så kan man para ihop dessa som lekkamrater.


Det är viktigt att hunden inte behöver lära känna alla utan kan vara trygg med andra hundar runt om kring men ändå får ha sina särskilda lekkamrater som man vet att hunden fungerar bra med. Vi människor vill inte alltid umgås och kramas med alla människor vi möter heller.

 

 

 

Anmälan till: linda@locusta.se

 

Krav är vaccinerade valpar!

 

OBS. Strikt hundägaransvar gäller på alla kurser.

 

 

Tillbaka >>

 

 

Tid och pris

 

Intressseanmälan till: linda@locusta.se

 

Start Tisd 3/9 i Sallyhill/Sundsvall

7 tillfällen

 

Fokus på sammarbete!

 

Pris 1500kr

fika ingår i våra kurser