NoseWork

Hundar har ett fantastisk luktsinne och en naturlig önskan att använda den. Aktiviteten och sporten Nose Work är utformad för att utveckla din hunds naturliga förmåga att nosa upp dofter och deras kärlek till leksaker, mat och motion. Det är ett bra sätt för din hund att ha roligt, skapa förtroende och bränna massor av mental och fysisk energi.

 

På nybörjarkursen - GRUND kommer vi att lära hundarna att använda nosen (till det vi vill), ägarna lär sig att läsa sina hundar och se när de jobbar med nosen, vi introducera doften Eukalyptus (som är den som används på tävling) och hundarna ska få söka efter doften på olika sätt/ställen, vill man lär vi in en markering.

Vi kommer även gå igenom teori om sporten, hundars luktsinne och om hur tävlingar går till i denna sport. 

 

Tävlingsmässigt använder man hydrolat-dofter med Eukalyptus, Lagberblad och Lavendel. Och hundarna letar dessa dofter på bilar, inomhus i ett rum, utomhus och i behållare.

 

På fortsättningskursen steg 1 - färdig för DP:

Kommer hundarna att få mängdträning i att leta bland lådor och kartonger och inomhussök och jobbar med olika höjder och med lite svårigheter, vi testar på utomhussök och fordonssök.
Men framför allt säkrar vi upp att doften sitter och att ekipaget kan genomföra Doftprov och ha grunden att börja tävla.

På teorin, pratar vi om luktsinnet och lite tävlingsregler.

 

På fortsättningskursen steg 2 - NW 1:

Här jobbar vi med mängdträning i alla fyra momenten, och jobbar för att ekipaget ska bli redo för tävling. Ha roligt och få nya utmaningar.

 

På fortsättningskursen steg 3 - Tävla mera - NW 2:

Här jobbar vi med mängdträning i alla fyra momenten, och jobbar för att ekipaget ska känna sig trygg - testa på de svårare uppgifterna och kunna regler för att tävla i NW2. Vi introducerar även doften Lagerblad-


För de som vill jobbar vi med dofterna för både klass 2 och 3. (Beroende på vilka individuella mål som finns)

Läs mer om NoseWork >>

 

 

 

Anmälan till: linda@locusta.se

 

OBS. Strikt hundägaransvar gäller på alla kurser.

 

 

Tillbaka >>

 

 

Tid och pris

 

 

intresseanmälan maila till:

linda@locusta.se

 

 

Obs. Alla våra kurser har ett strikt hundägaransvar, när du anmääler dig till en kurs är det din betalning som säkrar din plats och anmälan är då bindande och end. sjukintyg ger pengarna tillbaka.