Klickerkurs


Här är kursen för dig som vill bli en bättre hundtränare!

 

Vi lär hundarna olika beteenden samtidigt som du lär dig hur inlärningsprinciper fungerar i praktiken. 

Klickerträning är ett slanguttryck som instruktörer använder för operant betingning – vetenskapliga principer som beskriver hur beteendet utvecklas när ett djur kan påverka omvärlden, arbetar operant.

 

Klickerträning används idag inom många olika områden i hundvärlden. Vi ser det främst i utbildning av service- och signalhundar, sökhundar inom olika områden; räddningshundar, tullhundar/narkotikahundar och minsökshundar. När vi lär in special sök, Nosework och kantarellsök arbetar vi gärna med operant betingning för att så snabbt som möjligt få fram bra resultat. Utställningshundar, agilityhundar, polishundar och lydnadshundar är andra exempel på hundar som med fördel kan lära sig sin uppgift med operant betingning. Klickerträning kan användas i inlärning av vilket beteende som helst, det är därför så otroligt bra att kunna och ett superroligt sätt att samarbeta med sin hund.

 

Delfiner, är väl det djur vi tänker på först som tillsammans med sina tränare var med och lade grunden till de kunskaper som finns idag inom ”klicker träning”. Men det finns många andra djurarter som med hjälp av operant betingning har tränats med framgång – björnar, lamor, elefanter, apor, grisar, katter och höns är några få exempel.

 

 

På denna kurs lär du dig grunderna i operant inlärning och klickerträning.
Vi jobbar med; Timing - NÄR - ska du klicka, Kriterier - för VAD ska du klicka och Frekvens - HUR mycket ska du klicka.

 

Medtag en egen klicker och supergott godis och den bästa leksaken. OBS, första tillfället är utan hund.

 

 

Anmälan till: linda@locusta.se

 

 

OBS. Strikt hundägaransvar gäller på alla kurser.

 

 

Tillbaka >>

 

 

Tid och pris

 

Intressseanmälan till: linda@locusta.se